cuti yang sebenarnya cuti.

Lama pula aku membiarkan diari ini tanpa pengisian. Bukannya tidak mahu menulis tapi apabila tiada isu yang mahu diborak apa yang perlu aku tulis. Sekarang orang sibuk bicara hal di Mesir. Dalam hati sebenarnya aku rasa bersyukur sangat sebab kak aku sudah selamat pulang tahun lepas. Jika tidak tentu kami semua bimbangkan dia. Apabila dengar hal ini serta merta aku teringat kisah ustaz Adli yang terpaksa pulang ke Malaysia dan tidak menamatkan pengajian kerana perang di tempat beliau belajar dulu. Ye kan, kehendak dan rancangan Allah itu memang kita tidak jangka.

Kun Fa Ya Kun.

Siapakah yang dapat menafikan kenyataan itu.

Esok aku sudah kembali ke UIAM. Tadi tengok jadual final nampaknya memang kali ini ada subjek yang sangkut sampai hari kedua akhir exam. Mujur sahaja bukan hari terakhir. Bukan tidak suka sebab bagi aku jika diberi pilihan aku lebih suka membebaskan diri awal daripada peperiksaan a.k.a imtihan.

Balik ini sebenarnya ada banyak hal yang perlu dilangsaikan namun balik ini memang aku duduk bersenang lenang depan laptop sambil online. Rileks. haha.

=]

`

Comments

Popular posts from this blog

Aku, Dia, Beliau dan Soalan-soalan

Jom Belajar Nusus

Cerpen: Kembali Bertaut