Posts

Showing posts from October, 2007

Salam Imtihan

Image
kepada semua, selamat menghadapi final exam yang bakal tiba...

ingat, kita belajar bukan sekadar untuk peperiksaan tetapi sebagai bekalan untuk menghadapi hati depan yang menjanjikan 1001 cabaran....

good luck!!!!

Madame Yang Berjasa

Image
Sedih sebenarnya mengenangkan kami akan berpisah dengan madame Arnie. Malam itu ana belajar makna sebuah ikatan persaudaran dan tautan kasih sesama insan. Namun setiap pertemuan pasangannnya perpisahan. Semoga ianya hanya seketika. Beliau terlalu banyak berjasa terhadap kami. Tidak mampu dinilai dengan matawang. Banyak yang ana belajar daripada beliau. Tapi biasalah, ana dalam kelas memang selalu muka seposen.

Orang lihat pun...
tapi sebenarnya ana tak cam tu.hehe...
Doa ana, semoga kami mendapat keputusan yang baik dalam peperiksaan nanti...
Buat kawan-kawan, good luck dan terimaa kasih sudi terima ana sebagai kawan..

Buatmu Madame Arnie,
tidak ternilai jasamu,
tidak terbayar budimu,
dengan matawang,
atau,
sebarang emas permata,
bersamamu,
aku belajar erti keberanian,
makna keyakinan,
terima kasih,
syukran,
thank you,
arigato,
hanya buat dan Madame,
Syukur Ya ALLAH,
mempertemukan aku,
dengan sdeorang Madame,
Yang cantik,
dan,
amat memahami...

Entah Aper-Aper ...

Image
Kelas aku dah berakhir... cuma nak exam jer... Entah ler, exam mid sem pun cukup-cukup makan jer. Itulah yang aku buat, dan itulah yang akau dapat... hehe.

Kasih Insan Bersaudara

Image
Setiap pertemuan pasti berakhir dengan sebuah perpisahan. Sama ada kita merelakan atau tidak. Dua hari lalu, madame reading ana berhenti, melanjutkan pelajaran dalam master... memang sayu, mengenangkan dia baik sangat.....