Geng Bilik Bacaan (GBB) SMKAB: Catatan Akak Feliz...

Tadi aku sengaja menggoogle kata 'villa igauan' dan aku bertemu dengan blog akak feliz yang rupa-rupanya bercerita tentang kenangan GBB.. Maafkan akak feliz, lama tak jenguk blog kamu..

Akak Feliz atau nama asalnya Saadiah turut berkongsi pengalaman kami sebagai ahli bilik bacaan.. Masih ingat tentang Geng Bilik Bacaan.Boleh membacanya kembali dengan mengetik di sini. Catatan Kak Feliz boleh dibaca di sini..

Serius aku jadi makin  rindu dengan mar, mas, Saadiah, Alang, Liyana.. Semuanya.. Seronok sangat andai kita berpeluang bertemu dalam satu liqa' yang sangat manis. Siapakah yang mahu buat nasi minyak dahulu? Kita berkumpul di sana.... Kenangan kami ada kalanya muncul tanpa dipinta satu demi satu. Tingkap kenangan yang terkuak menjadikan aku kerinduan.. Senyum sendiri terkenang memori kita.. Ingin aku nukil, tidak satu kata keluar. Insya Allah, jika ilham itu datang dna mendesak, aku catatkan sedikit demi sedikit kisah kami.. Kenangan GBB..

"HU...
baru sahaja sebentar tadi akak feliz terbaca satu entry dari kawan akak feliz yang sangat rapat. Dia juga seorang blogger yang penulisannya sangat cantik dan santai. Seronok akak feliz baca entry dia.
Dalam entry GBB SMKAB(GENG BILIK BACAAN) tu, terkenanglah zaman akak feliz dengan blogger villa igauan ni masa kami sekolah dulu. Dalam kumpulan tu ada 6 orang, akak feliz, villa igauan, marziah cikgu seni, mastura cikgu tadika, liyana cikgu KH dan Alang orang ekonomi. Banyak la kenangan yang telah berlaku dalam bilik bacaan asrama tu. Kena tegur dengan ustaz sebab buat bilik bacaan macam tempat tidur.... Hik! Malu pulak bila fikir-fikir balik. Dalam bilik tu juga kami bergurau senda... baca buku sambil tidur..... Terbongkang bergelimpangan di atas lantai atau pun di atas kerusi... Kesimpulannya, macam-macam la kami buat!" -Akak Feliz

Boleh menjenguk ke blog Akak Feliz sekarang!

Comments

sahromnasrudin said…
salam ziarah..kenal blog ini dr blog mizzhana..tahniah..blog awak menarik dan ada info..teruskan..selamat berblogging ya

Popular posts from this blog

Aku, Dia, Beliau dan Soalan-soalan

Jom Belajar Nusus

Cerpen: Kembali Bertaut