18 October 2014

selamat tinggal sibongsu

Memang target untuk ke klinik gigi.google klinik gigi terdekat. Lepas kerja semalam misi terlaksana.

Geraham hujung sekali berlubang besar. Kata dr, ini setahun lebih punya lubang. Kita akan x-ray tengok boleh cabut biasa atau kena surgeri. Alhamdulillah boleh cabut seperti biasa.

Dr memang cuba menenangkan aku. Selepas dibius dia tanya nak periksa gigi lain tak... lain kali, mungkin.

Dia bius satu mulut, bila mula rasa kebas memang dah tak asa selera nak cakap. Nak rehat dan mahu cabut terus..

Dan dia memang berusaha keras untuk cabut. Pembantunya pegang mulut aku kuat-kuat. Katanya dia kena tarik kuat-kuat sebab tulang tepi saya kuat macam giant. Haha. Ini, kalau gigi baik bagus. Sayang dah banyak hilang.

Serius tak rasa, maybe bius tu masih kuat. 10 minit jugalah kot dia berusaha untuk tarik gigi tu.. sampailah gigi tercabut dan aku macam agak mamai..


Sampai dr tanya, "are you alright? Ada rasa pening?"

Masa tu aku memang nak bertemu bantal dan dah melelong kot. Tak selera nak cakap apa-apa. Hanya boleh cakap ok. Dapat mc hari ini tapi harus pergi kerja... sebab nak pergi. Dr kata kalau pergi kerja hari ini taknak cakap  banyak-banyak. Rehat dulu.eh, sejak bila jamilah cakap banyak. Haaha

Tapi memang best pengalaman hari ini. Rasa smooth sangat masa cabut walaupun dr cakap susah nak cabut.. nanti nak periksa gigi pulalah. :)

Terima kasih dr yang manis. Saya suka perkhidmatan yang dr beri...nilai sebatang gigi? Fuh. Hampir 300 sebab perlu x-ray dulu...

;)


-merakam

No comments: