20 July 2010

Hari Yang Membahagiakan

Hari ini aku keluar daripada kelas Introduction of Islamic Literature dengan senyum kepuasan. Tahun kedua di IIUM (walaupun masih level 1), aku berjaya mendaftar satu subjek yang aku idamkan... Subjek sastera.. Ya Allah sukanya rasa hati hanya Allah dapat gambarkan. Terasa ada tulip mekar bersama mawar berkembang mekar dalam hati. Rasa sangat gembira. Terima kasih Ya Allah kerana memberikan hari yang sangat membahagiakan kepada aku.

Sepatutnya mungkin aku tak patut ambil lagi subjek adab sebab nahw pun tak ambil lagi... Subjek core course pun tak habis lagi, tapi aku tidak sabar untuk melangkah ke depan. Aku takut aku tidak sempat untuk belajar semuanya... Jika aku menunggu step-demi-step untuk sampai ek situ aku khautir kaki ini tidak sampai..

Jadi, aku ikut hati..

Buku sudha dibeli.. rasa nak peluk, nak baca, nak belajar adab tu berkoobar-kobar walaupun dalam kelas aku hanya diam seribu bahasa... biasalah jamilah memang begitu...

Yang pasti aku bahagia hari ini atas beberapa perkara:
1)Dapat buku Relasi Hilal Asyraf yang dipesan melalui mel.
2)Gigi dah lega.. boleh makan makanan panas.. haha..
3)Masuk kelas adab..
4)boleh tengok si Dia.. hehhehehe.. macam gatal pula..

~Ya Allah, kebahagiaan yang Kau berikan pada aku ini, Kau campakkan juga ke dalam hati sahabat-sahabat yang aku sayang.. Mungkin kami jarang bersua, tidak bersama, aku melarikan diri, ketahuilah.. aku mahukan kalian bahagia... Kalianlah para serinkadi yang tekal berjuang tidak seperti aku yantg seakan mahu emnyerah kalah~

titik...

jamilahcakapsikit: tulis jah apa nak tulis!

No comments: